E-POSTUTSKICK (040917)
 

Classic Offshore

Hej alla Classic Offshore intresserade.

Säsongsavslutningen för Classic Offshore i Dyvik 5/9 blev mycket lyckad. Svag vind, trevliga människor, solsken och varmt i luften var flera av ingredienserna. Vad kan man mer begära?
Vi var till slut tre ekipage som kom till start, alla i olika typer av båtar, närmare bestämt Scarab CV26, Joker Booster och Phantom 21.
För att nå idealfart var vi alla tvungna att dra på så mycket det gick, på grund av att banan innehöll så pass många girar. Man tappar mycket fart i girarna. Det ska gudarna veta. Ronnie och jag, som faktiskt gick och vann hade en utsatt idealfart på 53 knop. Trots att vi gav järnet hela sträckan gick vi över tiden med ca 20 sekunder. Faktum är att vi gick i mål samtidigt som Björn Langbeck och Erik Hirsch i deras Scarab 26:a. Dom hade en idealfart på 55 knop, men hade tagit miste på tiden (sa dom?) och gick i mål en minut för sent. Hur gick det då för elektrikern Ola Sjöberg och båtmeken Mats Nilsson? Dom fick elfel (på grund av att Ola skulle ha bytt elsystemet till i år men inte hunnit. Bagarens barn ni vet) på halva sträckan och tvingades bryta. Hur som helst var vi alla enade om att det , trots få deltagare, hade varit en mycket trevlig och uppfriskande dag. Att man även före och efter loppet fick prata båt, gamla minnen och dessutom fick spruta champagne på alla , allt vad man orkade, var en bonus.

Tack tävlingsledningen för ett mycket väl arrangerat Classiclopp i Dyvik. Vi hoppas självklart att vi även får vara med och leka nästa år, och då, förhoppningsvis, med betydligt fler deltagare.

Jag tänkte även passa på att höra hur många av er som är intresserade att vara med nästa år? även ideér och annat matnyttigt vad gäller Classic Offshore är välkommet. Ring eller maila. Kanske ett möte senare i år eller tidigt nästa år vore på plats. Vad tycker ni?

Kör hårt!

Vänlig hälsning
Staffan Westerling
Classic Offshore
070-659 55 12
staffan@marinauppdrag.se

PS bifogar en bild på classicgänget från prisutdelningen DS

 
  
   
 1.Staffan Westerling/Ronnie Söderman Phantom 21 Evinrude 150 Ficht (mitten) 
 2. Björn Langbeck/Erik Hirsch Scarab CV26/VP DPX 420 (till vänster) 
 3. Ola Sjöberg/Matte Nilsson Joker Booster/Merc 2,5 EFI (till höger)  

Tillbaka till Classic