E-POSTUTSKICK (040810)
 

Classic Offshore

Hej alla Classic Offshore intresserade.

I lördags åkte vi Classic Offshore i Nynäshamn i samband med sista VM-deltävlingen i Offshore 2 liter och Nynäs Offshore race.
Det var ett mycket trevligt anordnad tävling där vi för första gången tävlade med idealfart som rättesnöre. Dagen innan start hade fem ekipage anmält sitt intresse men på startlinjen återfanns endast två. Motorproblem sinkade tyvärr övriga tre. Syn då tävlingen blev en mycket trevlig tillställning.
Till start kom Ronnie Söderman och jag själv i vår Phantom 21/Evinrude 150 Ficht samt Niklas och Matz Hagberg i sin Argo 18/Yamaha 90. Vi hade 53 som idealfart, eftersom båten toppar 58 knop och Niklas och Matz 42 knop (toppfart 47).

Efter en kaotisk start i svallvågorna efter alla ”plättvändarholkar” (muskelbåtar), som just avlutat sin uppvisning, så bar det av så mycket det gick. Eftersom banan också innehöll tre kurvor så fick vi stå på ordentligt för att försöka uppnå vår idealfart.
17-åriga Niklas Hagberg körde så det sjöng i bitarna medan stackars pappa Matz studsade runt i baksätet.
Niklas och Matz fick en genomsnittlig fart på ca 40 knop medan vi fick 54 knop.
Niklas har helt klart en framtid i en av tävlingsklasserna framöver. Bra jobbat.

Tack Anders Söderlund & Co för fina tävlingar och priser och tack också Björn Langbäck (speaker) för fina ord om CO ute på banan.

Till helgen är det Öregrund (14/8) som gäller. Hur många som kommer till start har jag i nuläget ingen aning om. Vi hoppas, i alla fall, att det blir fler än förra helgen även om det just nu ser mörkt ut.
Följande gäller:
- Start 13.00 (med masterbåt)
- Besiktning 10.00-12.00
- Startavgift: 300 kronor
- Sjösättning sker vid Anytech Marine
- Banan är 4 nm lång och körs 4 varv för de snabba båtarna och tre varv för de något mindre snabba. Totalt ca 16 nm respektive 12 nm. Bifogar en skiss på bansträckningen som jag fått av ÖRK (Öregrunds Racerbåtsklubb)

Ni som vill vara med anmäl er omgående genom att ringa 070-659 55 12 (Staffan Westerling) eller e-posta till staffan@marinauppdrag.se

Välkommen!

Kör hårt!!

Vänlig hälsning
Staffan Westerling

PS Bifogar två bilder från nynäs samt banskiss till Öregrund. Bilden på Fam. Hagberg är tagen av Dennis Söderman och den på oss är tagen av Håkan Nilsson DS

 
 
Nykommlingen Niklas Hagberg med pappa Matz Hagberg på väg mot första rundningen. 40 knop i snitt blev resultatet. två knop från maximala 42 knop.
 
   
 
Staffan Westerling/Ronni Söderman i full fart mot målet. 54 knop i snitt blev det denna gång.
 
   
 
Banan i Öregrund 2004
 
 

Tillbaka till Classic